Hírek

  • 09Június

    A bosszúpornótól a virtuális valóságig: 2020 márciusában elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló, szótárszerkezetben felépülő információs oldala


    http://gyerekaneten.hu


    A weboldal arra vállalkozik, hogy néhány bekezdésnyi szócikkben lefordítsa és röviden megmagyarázza a szülők generációinak azt a digitális világot, amelyben a gyermekeik látszólag magabiztosan közlekednek. Megmutatja a veszélyeket, a kockázatokat, de azt is, miben és miért lelik örömüket a gyerekek az online világban, valamint tanácsokat ad a tudatos döntésekhez bonyolult online szituációkban. 

     Az algoritmustól a tényellenőrzésig sok területet feldolgoz az oldal, de a legfőbb célja a témaválasztásokkal arra biztatni a szülőket, hogy beszélgessenek a gyerekeikkel azokról a netes kérdésekről is, amelyekre nincs egyszerű válasz. 

     A Gyerekaneten többek között bemutatja a népszerű közösségi médiaoldalakat az Ask.fm-től a YouTube-ig, a netes fenyegetéseket az adathalászattól a zsarolóvírusig, a kapcsolódó önvédelmi megoldásokkal együtt, de kitér a netes randizás jelenségeire és a videojátékok világára is. 

    Ingyenesen letölthető szűrőprogram:

    https://family.norton.com/web/?inid=hu_2010June_NOF&ULang=hun


Ugrás az oldal tetejére