Balatonföldvári Kistérség

Balatonföldvári Kistérség

INTERNET átállás

2020.09.07.

Tisztelt Ügyfelünk!

A mai napon SMS-ben értesítettünk mindenkit, hogy a modemek kiosztását a jövő héten megkezdjük, azok átvehetők a települési önkormányzatoknál, vagy a faluházban.

A rá következő héten pedig elkezdődik az internet átállás is a Techno-Tel Kft. rendszerére.

Az internet átállás pontos időpontját feltüntettük a modem dobozán, valamint SMS-ben is fogunk értesítést küldeni, de az alábbiakban itt is közzétesszük:

· 2020.09.14 (hétfő): Bálványos

· 2020.09.16 (szerda): Kereki, Pusztaszemes

· 2020.09.18 (péntek): Balatonföldvár, Szántód

· 2020.09.21. (hétfő): Kőröshegy

· 2020.09.23. (szerda): Kötcse, Nagycsepely

· 2020.09.25. (péntek): Balatonszárszó

· 2020.09.28. (hétfő): Balatonszemes, Balatonőszöd, Teleki

Az internet átállás rövid idejű szolgáltatás megszakadással jár, mivel az elosztó szekrényekbe szerelt egységeket ki kell cserélnünk (így az átszerelés idején, 9 és 12 óra között az internet szolgáltatásban rövid idejű kimaradások lehetnek).

Fontos, hogy a váltás napjáig ne csatlakoztassák az új modemeket a hálózathoz, mert nem fognak működni, a váltás napjától viszont a régi modemek nem működnek, mivel a két rendszer egymással nem csereszabatos.

Az átállás egyszerű, csak ki kell cserélni a régi modemet az újra, az ehhez szükséges útmutató megtalálható a modem dobozában, de feltöltjük a Facebook csoportba is (LiNK).

Munkatársaink természetesen most is segítségükre lesznek, ha a helyszíni támogatásra vonatkozó igényüket az ügyfélszolgálatunkon jelzik.

Bízva a további sikeres együttműködésben, Üdvözlettel: Techno-Tel TEAM

2020.09.06.

Tisztelt Ügyfelünk!

Augusztus utolsó hetében megtörtént minden településen a TV szolgáltatás átállítása a Siófoki fejállomásunkra, így a TV szolgáltatás kapcsán már nem lesz több kellemetlenséget okozó változás. Köszönjük az ezzel kapcsolatos együttműködésüket és türelmüket! ????????

Reméljük, hogy Önök is érzékelik a képminőség javulását, ami főleg a nagyképernyős készülékeken látványos.

Októberben egy közvéleménykutatást fogunk tartani ...a TV csatornák esetleges módosításának igényfelmérésére, amit a WEB lapunkon elektronikus úton szeretnénk lebonyolítani.

Szeptemberben az internet szolgáltatás átállítása van napirenden, amihez szintén szükség lesz a közreműködő segítségükre.

A modemek a héten megérkeztek, és jövő héten megkezdjük azok kiosztását. Minden szerződést kötő ügyfelünk névre szóló modemet kap, amit a települése polgármesteri hivatalában átadás-átvételi elismervény aláírásával vehet át (ennek időpontjáról mindenkit SMS-ben is értesítünk).

A modemekért nem kell kauciót fizetni, de elvesztésük vagy szándékos megrongálásuk esetén 10 000 Ft/modem kártérítési díjat számolunk fel.

A modemek egyben routerként is funkcionálnak, 4 db vezetékes LAN eszköz kapcsolható hozzájuk, és rendelkeznek WiFi képességgel is.

Az üzembe helyezésükről egy rövid kis leírást e-mailben eljuttatunk minden érintett előfizetőnknek.

Az internet átállást szintén településenként tervezzük, melynek időpontját, SMS-ben, Facebookon, és a WEB lapunkon is közzétesszük.

Az átálláskor egyszerűen le kell csatlakoztatni a régi modemet a koax kábelről, és az újat felcsatlakoztatni.

Munkatársaink természetesen a TV átálláshoz hasonlóan, az érintett településeken lesznek, és segítséget nyújtanak azon ügyfeleinknek, akik ezt telefonon kérik az ügyfélszolgálatunktól.

Üdvözlettel: Techno-Tel TEAM

Balatonföldvári Kistérség

Televízió átállás


2020.08.14.

Tisztelt Felhasználó!

2020.07.27-én jogi értelemben megtörtént a szolgáltatóváltás, de a szolgáltatások műszaki átállása még hátra van. A Techno-Tel Kft. rendszerére először a televízió szolgáltatással állunk át augusztusban, az internettel pedig szeptemberben.

Az alábbi útmutatóval abban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek, hogy a műszaki átálláskor a televízió szolgáltatást a legkisebb üzemszünettel ismételten használni tudja.

Az alábbiakban leírtakat akkor kell végrehajtani, amikor az Ön lakóhelyén elindítjuk a TV szolgáltatásunkat. Ennek pontos időpontját az alábbiakban ismertetjük, valamint tájékoztatást fogunk adni az alábbi módokon is:

Televízió átállás időpontjai:

 • 2020.08.24 (hétfő) 9:00 óra: Balatonföldvár, Kőröshegy, Szántód
 • 2020.08.25 (kedd) 9:00 óra: Bálványos, Kereki, Pusztaszemes
 • 2020.08.26 (szerda) 9:00 óra: Balatonőszöd, Balatonszemes
 • 2020.08.27 (csütörtök) 9:00 óra: Balatonszárszó, Kötcse, Nagycsepely, Teleki

A műsorszolgáltatásban csak néhány másodperces megszakadás lesz, de az új technológia miatt szükséges a TV készülék átállítása.

A televízió átállítása önállóan is elvégezhető az alábbi leírás szerint.

Ha az itt leírtakat önállóan nem tudja végrehajtani, természetesen számíthat segítségünkre, mivel az átállás időszakában megerősített ügyeletet tartunk, és munkatársaink a térségben tartózkodnak, így szükség esetén segítséget nyújtanak Önnek.

Amennyiben erre igényt tart, hívja ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámokon:

06 20 388 2821 / 06 30 388 2821 / 06 70 388 2821

Az új rendszerre az alábbi módon tud csatlakozni:

 • A régi set-top-box-ról csatlakoztassa le a koax kábelt. Ez egy csavaros csatlakozó, a leválasztása kézzel történő lecsavarással lehetséges (ha nincs megszorulva, akkor akár szerszám használata nélkül is lecsavarható).
 • Ezt a kábelt csatlakoztassa a televízió készülékének antenna csatlakozójához (általában „ANTENNA IN” feliratú csatlakozó). Ehhez szükség lehet egy F/IEC átalakító használatára (antenna boltban is beszerezhető, de a kitelepült munkatársainktól díjmentesen is átvehető).
 • A csatlakozás után a televízió készüléken el kell végezni a csatornák újra keresését. Ha lehetséges, használja a televízió készülék „AUTOMATIKUS” keresés funkcióját, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a kézi kereséskor a DVB-T (földi digitális) szabvány szerinti adókat kerestesse a készülékével.
 • A TV készülékek menüjében többféle megnevezéssel szerepelhet a DVB-T szabvány szerinti vétel. Az alábbi kulcsszavakat keresse: „DVB-T, földi adók, antennás, légi vétel, digitális földi, digitális antennás menüpontok”.

NEM megfelelő a „DVB-C, kábeles, digitális kábeles menüpontok”.

 • Az első beállítás során a TV „menü” nyelvét állítsák „magyar nyelvre”, de a telepítési országot (néhány TV-n régió kódként szerepel) Németországra kell állítani, hogy az EPG (elektronikus műsorújság) tartalom és a készülék által mutatott idő helyes legyen.
 • A 2013. október 31-után vásárolt „Mindig TV” matricával ellátott vevőkészülékek közvetlenül (set-top-box használata nélkül) képesek a szolgáltatásunk vételére.

Ez több szempontból is kedvezőbb Önnek.

 • A TV készülék távirányítójával minden funkciót használhat, így egy távirányítóval kevesebbet kell kezelnie, ezáltal egyszerűbbé válik televíziózás.
 • A set-top-box kiiktatásával havi szinten több száz Ft árammegtakarítást is elérhet, különösen olyan háztartások esetében, ahol 2-3 db set-top-box is üzemelt.
 • FIGYELEM! A régi set-top-boxokat az átállás után már ne használja, mivel azok nem alkalmasak a TV szolgáltatásunk vételére.
 • A DVB-T tunerrel nem rendelkező televízió készülékek esetében bármely kereskedelmi forgalomban kapható „Mindig TV” matricás set-top-box használható, vagy kérésre set-top-box bérlési lehetőséget biztosítunk.

Ennek biztosítása érdekében a helyszínen tartózkodó munkatársainknál set-top-boksz bérelhető (500 Ft/hó/db), vagy vásárolható (6000 Ft/db). Munkatársaink átadás-átvételi bizonylat kíséretében átadják az eszközt, és annak díját a következő havi TV számlával együtt kell megfizetni.

 • A terjesztett TV csatornák listáját, és a vételi paramétereket, jelen ismertető utolsó oldalán található táblázatban találja meg.
 • Az átállás hónapjában mindenki számára díjmentesen biztosítjuk az elérhető összes televízió csatorna vételének lehetőségét. Ez műszakilag csak úgy biztosítható, ha a régi szolgáltató csomagszűrői leszerelésre kerülnek. Munkatársaink folyamatosan távolítják el a régi szolgáltató által felszerelt csomagszűrőket, de mivel több száz darabról van szó, ez időbe telik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

Amennyiben az Ön TV készülékén a szolgáltatóváltás utáni napon sem érhető el a teljes csatornakínálat (73 db digitális csatorna), kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunkon, és munkatársaink helyszíni segítséget nyújtanak Önnek.

Regisztráció

A Balatonföldvári Kistérség szolgáltatóváltásra

Az alábbi regisztráció kitöltésével minden adatot megadhat a szerződéskötéshez.

Ez alapján készítjük el szeződéses ajánlatunk - amelyet postai úton megküldünk.

Balatonföldvári kistérségi szolgáltatóváltás kapcsán igénybe vehető szolgáltatási csomagok és kedvezmények:

Regisztráció Magánszemély

Amennyiben Magánszemélyként kíván regisztrálni, kérjük adja meg az alábbi adatokat:

Kérjük adja meg Vezetéknevét és Keresztnevét *
Kérjük adja meg Vezetéknevét és Keresztnevét
Kérjük adja meg a Fizetési módot
Kérjük adja meg a Fizetési gyakoriságot (Fizetési gyakoriság kedvezmény)
Kérjük adja meg a Számlaküldés módját
Igényelt szolgáltatás (Igénybe vehető INTERNET és KÁBELTELEVÍZIÓ csomagok.)
Kérjük adja meg milyen szerződést szeretne
Adatkezelési nyilatkozat

Regisztráció Cégeknek

Amennyiben Cégként kíván regisztrálni, kérjük adja meg az alábbi adatokat:

Kérjük adja meg a Fizetési módot
Kérjük adja meg a Fizetési gyakoriságot (Fizetési gyakoriság kedvezmény)
Kérjük adja meg a Számlaküldés módját
Igényelt szolgáltatás (Igénybe vehető INTERNET és KÁBELTELEVÍZIÓ csomagok.)
Kérjük adja meg milyen szerződést szeretne
Adatkezelési nyilatkozat

Techno-Tel Kft. TÁJÉKOZTATÁS

Balatonföldvári Kistérség szolgáltatóváltás

Köszöntünk mindenkit a Techno-Tel Kft. munkatársai nevében!

Fontosnak tartjuk, hogy az elkövetkező időszakban mindenkit időben tájékoztatni tudjunk a szolgáltatóváltással kapcsolatos legfrissebb hírekről, teendőkről, ezért az alábbi kommunikációs csatornákat hoztuk létre:
• Közösségi média (FaceBook csoport)
• WEB lapunk (www.techno-tel.hu/atallas)
• Szórólapok (rövidesen kezdjük a terjesztést)
• Ügyfélszolgálatos munkatársaink személyes kitelepülése az érintett településekre (16:00 – 19:00 óra közt, a dátum és a helyszín településenként kerül meghirdetésre)

Természetesen Önök is kapcsolatba léphetnek velünk az alábbi elérhetőségeken:
• e-mailben: ugyfelszolgalat@techno-tel.hu
• Telefonon: +36 20/30/70 388 2821
• Levélben: 8601 Siófok, Pf. 34.
• Személyesen: 8600 Siófok, Bajcsy-Zs. u. 212. ADRIA Park 1. emelet (H-Cs/8:00-16:00, P/8:00-15:00)
 Az idő előrehaladtával egyre több információ lesz fenn az oldalon, ezért a könnyebb eligazodás érdekében, témakörönként csoportosítani fogjuk őket, pl.:
• Általános információk
• Műszaki leírások
• Csomagok, árak
• Időpontok, ütemezés
 A felkerülő friss cikkekről minden tagunk értesítést fog kapni, ezért minden fontos információt először itt fogunk kiposztolni.

Bízunk benne, hogy leendő ügyfelünkként köszönthetjük, és elégedett lesz a szolgáltatásainkkal.

Üdvözlettel: Techno-Tel TEAM

Balatonföldvári kistérségi szolgáltatóváltás kapcsán igénybe vehető szolgáltatási csomagok és kedvezmények:

Balatonföldvár környéki internet csomagok

Balatonföldvár környéki kábeltelevíziós csomagok

Fizetési gyakoriság kedvezmény

Balatonföldvári ideiglenes TV csatornakiosztás

Ugrás az oldal tetejére