Balatonföldvári Kistérség

KÁBELTÉVÉ IGÉNYFELMÉRÉS

2020.10.01.

Kérjük legyen kedves kitölteni az alábbi kérdőívet

1. Kódolás bevezetés kérdése:
A TV csatornákat jelenleg kódolás nélkül továbbítjuk Előfizetőinkhez. Lehetőség lenne a TV csatornák kódolására, de ez egyaránt hordozhat magában előnyöket és hátrányokat. ELŐNYÖK: Több (tematikus) TV csomagot tudnánk kialakítani, így előfizetőink nagyobb szabadságfokkal tudnák kiválasztani azokat a csatornákat, amik érdeklik őket, és nem kellene olyan csatornák jogdíját megfizetniük, amiket nem is néznek (pl.: sport csatornák jogdíja igen drága, de az előfizetők kis hányada nézi, ugyanakkor a sportrajongóknak elengedhetetlenül fontosak). Az esetleges csomagmódosítás vagy a szolgáltatás szüneteltetése gyorsabbá, egyszerűbbé válna. Bevezethetnénk szezonális csomagokat. HÁTRÁNYOK: Néhány TV készülék és Set-Top-Boksz nem alkalmas a kódolt jelek vételére, így szükséges lehet ezek cseréje. A kódoláshoz szükséges kártyát és a CI modult a szolgáltató 1 db készülékhez díjmentesen biztosítja, de a további készülékekhez bérelni szükséges, ami költségtöbbletet jelenthet. => Ön támogatná-e a kódolás bevezetését a leírt előnyök és hátrányok fegyelembevételével?
2. Műsorkínálat képminőség szerinti összetétele kérdés:
Sajnos a jelenlegi rendszer műszaki adottságai meghatározzák a kiadható csatornaszám felső határát. Ezt csak a hálózat fejlesztésével (GPON optikai hálózatra történő átépítésével) lehet növelni (ennek megvalósítását a későbbiekben tervezünk), de jelen kérdőívben elsősorban a rövidtávon megvalósítható Előfizetői igényekre lennénk kíváncsiak. => Ön mit preferálna inkább?
3. Műsorkínálat tematikai összetétele kérdéskör:
3. Műsorkínálat tematikai összetétele kérdéskör: Nyilvánvalóan mindenki egyéni érdeklődése, ízlésvilága más és más. Mégis szeretnénk egy kérdés erejéig kikérni Előfizetőink erre vonatkozó véleményét. => Ön megfelelőnek tartja-e az alábbi tematikájú műsorok arányát? Sport műsorok
Film
Film
Sorozatok
Sorozatok
Zene
Zene
Gyermek és ifjúsági
Gyermek és ifjúsági
Tudományos és ismeretterjesztő
Tudományos és ismeretterjesztő
Főzés és gasztronómia
Főzés és gasztronómia
Hobbi, szórakozás
Hobbi, szórakozás
Hírek
Hírek
Kultúra
Kultúra
Humor
Humor
Idegen nyelvű csatornák
Idegen nyelvű csatornák
Helyi érdekű, közösségi
Helyi érdekű, közösségi
Vallás, hit
Vallás, hit
Felnőtt tartalom
Felnőtt tartalom
4. Műsorkínálat minősége ár/érték aránya:
4. Műsorkínálat minősége ár/érték aránya: Egy TV szolgáltatás esetében többféle szempont alapján is választhatunk. Szeretnénk megtudni, hogy Ügyfeleink milyen szempontokat, milyen súlyozással tekintenek fontosnak. => A TV szolgáltató kiválasztásakor Ön milyen szempontokat mérlegel? (KÉRJÜK SORSZÁMOKKAL JELÖLJE A FONTOSSÁGI SORRENDET! 1. legfontosabb, 5. a legkevésbé fontos) A szolgáltatási csomagba foglalt műsorcsatornák száma:
A műsorkínálat minősége a TV csatornakínálat tematikája és tartalma szempontjából:
A műsorkínálat minősége a TV csatornakínálat tematikája és tartalma szempontjából:
A műsorkínálat minőségét a képminőség alapján (HD csatornák, műszaki minőség):
A műsorkínálat minőségét a képminőség alapján (HD csatornák, műszaki minőség):
A szolgáltatás ára:
A szolgáltatás ára:
5. Műsorkínálat csatornák szerinti összetétele kérdéskör:
A kérdőívünknek ez egy hangsúlyos része. Szeretnénk megtudni, hogy a jelenlegi műsor kínálatunkból mely csatornák a legnépszerűbbek, és melyek a legkevésbé népszerűek, illetve milyen jelenleg még nem terjesztett csatornákat szeretnének Előfizetőink viszontlátni a TV csomagokban.
Adatkezelési nyilatkozat

Balatonföldvári Kistérség

INTERNET átállás

2020.09.07. Internet Átállás

Tisztelt Ügyfelünk!

A mai napon SMS-ben értesítettünk mindenkit, hogy a modemek kiosztását a jövő héten megkezdjük, azok átvehetők a települési önkormányzatoknál, vagy a faluházban.

A rá következő héten pedig elkezdődik az internet átállás is a Techno-Tel Kft. rendszerére.

Az internet átállás pontos időpontját feltüntettük a modem dobozán, valamint SMS-ben is fogunk értesítést küldeni, de az alábbiakban itt is közzétesszük:

· 2020.09.14 (hétfő): Bálványos

· 2020.09.16 (szerda): Kereki, Pusztaszemes

· 2020.09.18 (péntek): Balatonföldvár, Szántód

· 2020.09.21. (hétfő): Kőröshegy

· 2020.09.23. (szerda): Kötcse, Nagycsepely

· 2020.09.25. (péntek): Balatonszárszó

· 2020.09.28. (hétfő): Balatonszemes, Balatonőszöd, Teleki

Az internet átállás rövid idejű szolgáltatás megszakadással jár, mivel az elosztó szekrényekbe szerelt egységeket ki kell cserélnünk (így az átszerelés idején, 9 és 12 óra között az internet szolgáltatásban rövid idejű kimaradások lehetnek).

Fontos, hogy a váltás napjáig ne csatlakoztassák az új modemeket a hálózathoz, mert nem fognak működni, a váltás napjától viszont a régi modemek nem működnek, mivel a két rendszer egymással nem csereszabatos.

Az átállás egyszerű, csak ki kell cserélni a régi modemet az újra, az ehhez szükséges útmutató megtalálható a modem dobozában, de feltöltjük a Facebook csoportba is (LiNK).

Munkatársaink természetesen most is segítségükre lesznek, ha a helyszíni támogatásra vonatkozó igényüket az ügyfélszolgálatunkon jelzik.

Bízva a további sikeres együttműködésben, Üdvözlettel: Techno-Tel TEAM

2020.09.06. KTV Átállás

Tisztelt Ügyfelünk!

Augusztus utolsó hetében megtörtént minden településen a TV szolgáltatás átállítása a Siófoki fejállomásunkra, így a TV szolgáltatás kapcsán már nem lesz több kellemetlenséget okozó változás. Köszönjük az ezzel kapcsolatos együttműködésüket és türelmüket!

Reméljük, hogy Önök is érzékelik a képminőség javulását, ami főleg a nagyképernyős készülékeken látványos.

Októberben egy közvéleménykutatást fogunk tartani ...a TV csatornák esetleges módosításának igényfelmérésére, amit a WEB lapunkon elektronikus úton szeretnénk lebonyolítani.

Szeptemberben az internet szolgáltatás átállítása van napirenden, amihez szintén szükség lesz a közreműködő segítségükre.

A modemek a héten megérkeztek, és jövő héten megkezdjük azok kiosztását. Minden szerződést kötő ügyfelünk névre szóló modemet kap, amit a települése polgármesteri hivatalában átadás-átvételi elismervény aláírásával vehet át (ennek időpontjáról mindenkit SMS-ben is értesítünk).

A modemekért nem kell kauciót fizetni, de elvesztésük vagy szándékos megrongálásuk esetén 10 000 Ft/modem kártérítési díjat számolunk fel.

A modemek végberendezés egyben routerként is funkcionál, 4 db vezetékes LAN eszköz kapcsolható hozzájuk, és rendelkezik WiFi képességgel is.

Az üzembe helyezésükről egy rövid kis leírást e-mailben eljuttatunk minden érintett előfizetőnknek.

A végberendezés használati útmutatója itt letölthető: 

Techno-Tel CD5204WL végberendezés használati útmutató

Az internet átállást szintén településenként tervezzük, melynek időpontját, SMS-ben, Facebookon, és a WEB lapunkon is közzétesszük.

Az átálláskor egyszerűen le kell csatlakoztatni a régi modemet a koax kábelről, és az újat felcsatlakoztatni.

Munkatársaink természetesen a TV átálláshoz hasonlóan, az érintett településeken lesznek, és segítséget nyújtanak azon ügyfeleinknek, akik ezt telefonon kérik az ügyfélszolgálatunktól.

Üdvözlettel: Techno-Tel TEAM

Balatonföldvári Kistérség

Televízió átállás


2020.08.14.

Tisztelt Felhasználó!

2020.07.27-én jogi értelemben megtörtént a szolgáltatóváltás, de a szolgáltatások műszaki átállása még hátra van. A Techno-Tel Kft. rendszerére először a televízió szolgáltatással állunk át augusztusban, az internettel pedig szeptemberben.

Az alábbi útmutatóval abban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek, hogy a műszaki átálláskor a televízió szolgáltatást a legkisebb üzemszünettel ismételten használni tudja.

Az alábbiakban leírtakat akkor kell végrehajtani, amikor az Ön lakóhelyén elindítjuk a TV szolgáltatásunkat. Ennek pontos időpontját az alábbiakban ismertetjük, valamint tájékoztatást fogunk adni az alábbi módokon is:

Televízió átállás időpontjai:

 • 2020.08.24 (hétfő) 9:00 óra: Balatonföldvár, Kőröshegy, Szántód
 • 2020.08.25 (kedd) 9:00 óra: Bálványos, Kereki, Pusztaszemes
 • 2020.08.26 (szerda) 9:00 óra: Balatonőszöd, Balatonszemes
 • 2020.08.27 (csütörtök) 9:00 óra: Balatonszárszó, Kötcse, Nagycsepely, Teleki

A műsorszolgáltatásban csak néhány másodperces megszakadás lesz, de az új technológia miatt szükséges a TV készülék átállítása.

A televízió átállítása önállóan is elvégezhető az alábbi leírás szerint.

Ha az itt leírtakat önállóan nem tudja végrehajtani, természetesen számíthat segítségünkre, mivel az átállás időszakában megerősített ügyeletet tartunk, és munkatársaink a térségben tartózkodnak, így szükség esetén segítséget nyújtanak Önnek.

Amennyiben erre igényt tart, hívja ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámokon:

06 20 388 2821 / 06 30 388 2821 / 06 70 388 2821

Az új rendszerre az alábbi módon tud csatlakozni:

 • A régi set-top-box-ról csatlakoztassa le a koax kábelt. Ez egy csavaros csatlakozó, a leválasztása kézzel történő lecsavarással lehetséges (ha nincs megszorulva, akkor akár szerszám használata nélkül is lecsavarható).
 • Ezt a kábelt csatlakoztassa a televízió készülékének antenna csatlakozójához (általában „ANTENNA IN” feliratú csatlakozó). Ehhez szükség lehet egy F/IEC átalakító használatára (antenna boltban is beszerezhető, de a kitelepült munkatársainktól díjmentesen is átvehető).
 • A csatlakozás után a televízió készüléken el kell végezni a csatornák újra keresését. Ha lehetséges, használja a televízió készülék „AUTOMATIKUS” keresés funkcióját, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a kézi kereséskor a DVB-T (földi digitális) szabvány szerinti adókat kerestesse a készülékével.
 • A TV készülékek menüjében többféle megnevezéssel szerepelhet a DVB-T szabvány szerinti vétel. Az alábbi kulcsszavakat keresse: „DVB-T, földi adók, antennás, légi vétel, digitális földi, digitális antennás menüpontok”.

NEM megfelelő a „DVB-C, kábeles, digitális kábeles menüpontok”.

 • Az első beállítás során a TV „menü” nyelvét állítsák „magyar nyelvre”, de a telepítési országot (néhány TV-n régió kódként szerepel) Németországra kell állítani, hogy az EPG (elektronikus műsorújság) tartalom és a készülék által mutatott idő helyes legyen.
 • A 2013. október 31-után vásárolt „Mindig TV” matricával ellátott vevőkészülékek közvetlenül (set-top-box használata nélkül) képesek a szolgáltatásunk vételére.

Ez több szempontból is kedvezőbb Önnek.

 • A TV készülék távirányítójával minden funkciót használhat, így egy távirányítóval kevesebbet kell kezelnie, ezáltal egyszerűbbé válik televíziózás.
 • A set-top-box kiiktatásával havi szinten több száz Ft árammegtakarítást is elérhet, különösen olyan háztartások esetében, ahol 2-3 db set-top-box is üzemelt.
 • FIGYELEM! A régi set-top-boxokat az átállás után már ne használja, mivel azok nem alkalmasak a TV szolgáltatásunk vételére.
 • A DVB-T tunerrel nem rendelkező televízió készülékek esetében bármely kereskedelmi forgalomban kapható „Mindig TV” matricás set-top-box használható, vagy kérésre set-top-box bérlési lehetőséget biztosítunk.

Ennek biztosítása érdekében a helyszínen tartózkodó munkatársainknál set-top-boksz bérelhető (500 Ft/hó/db), vagy vásárolható (6000 Ft/db). Munkatársaink átadás-átvételi bizonylat kíséretében átadják az eszközt, és annak díját a következő havi TV számlával együtt kell megfizetni.

 • A terjesztett TV csatornák listáját, és a vételi paramétereket, jelen ismertető utolsó oldalán található táblázatban találja meg.
 • Az átállás hónapjában mindenki számára díjmentesen biztosítjuk az elérhető összes televízió csatorna vételének lehetőségét. Ez műszakilag csak úgy biztosítható, ha a régi szolgáltató csomagszűrői leszerelésre kerülnek. Munkatársaink folyamatosan távolítják el a régi szolgáltató által felszerelt csomagszűrőket, de mivel több száz darabról van szó, ez időbe telik, kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

Amennyiben az Ön TV készülékén a szolgáltatóváltás utáni napon sem érhető el a teljes csatornakínálat (73 db digitális csatorna), kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunkon, és munkatársaink helyszíni segítséget nyújtanak Önnek.

Regisztráció

A Balatonföldvári Kistérség szolgáltatóváltásra

Az alábbi regisztráció kitöltésével minden adatot megadhat a szerződéskötéshez.

Ez alapján készítjük el szeződéses ajánlatunk - amelyet postai úton megküldünk.

Balatonföldvári kistérségi szolgáltatóváltás kapcsán igénybe vehető szolgáltatási csomagok és kedvezmények:

Regisztráció Magánszemély

Amennyiben Magánszemélyként kíván regisztrálni, kérjük adja meg az alábbi adatokat:

Kérjük adja meg Vezetéknevét és Keresztnevét *
Kérjük adja meg Vezetéknevét és Keresztnevét
Kérjük adja meg a Fizetési módot
Kérjük adja meg a Fizetési gyakoriságot (Fizetési gyakoriság kedvezmény)
Kérjük adja meg a Számlaküldés módját
Igényelt szolgáltatás (Igénybe vehető INTERNET és KÁBELTELEVÍZIÓ csomagok.)
Kérjük adja meg milyen szerződést szeretne
Adatkezelési nyilatkozat

Regisztráció Cégeknek

Amennyiben Cégként kíván regisztrálni, kérjük adja meg az alábbi adatokat:

Kérjük adja meg a Fizetési módot
Kérjük adja meg a Fizetési gyakoriságot (Fizetési gyakoriság kedvezmény)
Kérjük adja meg a Számlaküldés módját
Igényelt szolgáltatás (Igénybe vehető INTERNET és KÁBELTELEVÍZIÓ csomagok.)
Kérjük adja meg milyen szerződést szeretne
Adatkezelési nyilatkozat

Techno-Tel Kft. TÁJÉKOZTATÁS

Balatonföldvári Kistérség szolgáltatóváltás

Köszöntünk mindenkit a Techno-Tel Kft. munkatársai nevében!

Fontosnak tartjuk, hogy az elkövetkező időszakban mindenkit időben tájékoztatni tudjunk a szolgáltatóváltással kapcsolatos legfrissebb hírekről, teendőkről, ezért az alábbi kommunikációs csatornákat hoztuk létre:
• Közösségi média (FaceBook csoport)
• WEB lapunk (www.techno-tel.hu/atallas)
• Szórólapok (rövidesen kezdjük a terjesztést)
• Ügyfélszolgálatos munkatársaink személyes kitelepülése az érintett településekre (16:00 – 19:00 óra közt, a dátum és a helyszín településenként kerül meghirdetésre)

Természetesen Önök is kapcsolatba léphetnek velünk az alábbi elérhetőségeken:
• e-mailben: ugyfelszolgalat@techno-tel.hu
• Telefonon: +36 20/30/70 388 2821
• Levélben: 8601 Siófok, Pf. 34.
• Személyesen: 8600 Siófok, Bajcsy-Zs. u. 212. ADRIA Park 1. emelet (H-Cs/8:00-16:00, P/8:00-15:00)
 Az idő előrehaladtával egyre több információ lesz fenn az oldalon, ezért a könnyebb eligazodás érdekében, témakörönként csoportosítani fogjuk őket, pl.:
• Általános információk
• Műszaki leírások
• Csomagok, árak
• Időpontok, ütemezés
 A felkerülő friss cikkekről minden tagunk értesítést fog kapni, ezért minden fontos információt először itt fogunk kiposztolni.

Bízunk benne, hogy leendő ügyfelünkként köszönthetjük, és elégedett lesz a szolgáltatásainkkal.

Üdvözlettel: Techno-Tel TEAM

Balatonföldvári kistérségi szolgáltatóváltás kapcsán igénybe vehető szolgáltatási csomagok és kedvezmények:

Techno-Tel CD5204WL végberendezés használati útmutató

Balatonföldvár környéki internet csomagok

Balatonföldvár környéki kábeltelevíziós csomagok

Fizetési gyakoriság kedvezmény

Balatonföldvári ideiglenes TV csatornakiosztás

Ugrás az oldal tetejére